Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

1Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите проведе учебно пътуване на 10 и 11 септември до село Куртово Конаре, където бе посетен Фестивала на чушките и доматите, традиционните храни и занаяти – Куртово Конаре Фест.

Прочети още...

IMGP2041Учениците от ОУ „Христо Смирненски“ град Петрич, Дирекция на Природен парк „Беласица“, ТП-ДГС Петрич, Община Петрич и Сдружение за дива природа „Балкани“ почистиха заедно планина Беласица.

Прочети още...

IMGP1859На 1 юни във връзка с Деня на детето, Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите подари пъзели и книжки на всички деца, които бяха дошли на градският площад на Петрич за да отпразнуват своя празник. В шатрата организирана от служителите на парка малчуганите имаха възможност да си направят сами маска на животно, да оцветяват, да свързват точки.
Прочети още...

Забавление

               

Карта на региона

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/