Вековни гори, защитени и ендемични растителни и животински видове,уникални и представителни съобщества и екосистеми в безлесната зона на планината Беласица.

Чети още
Планината Беласица е уникална, изключително интересна и малко позната дори за хората, които живеят в нейното подножие. На кръстопът, разделена между три държави (България, Македония и Гърция) – в миналото арена на драматични събития, а днес – мост между народите.

Чети още
Беласица предлага разнообразни и интересни възможности за пешеходен и вело-туризъм. За посетителите, които предпочитат предизвикателството предлагаме дълги маршрути. Кратките маршрути около селата и хижите дават възможност и на най-неподготвените туристи да се докоснат до вълшебния свят на тази невероятно красива планина.

Чети още
Природен парк „Беласица” е най-новият Природен парк в България. Освен опазването на богатото биоразнообразие Паркът ще допринесе за развитието на туризма и по-конкретно екотуризма.

Чети още

Добре дошли в официалния сайт на Дирекция на природен парк „Беласица“

IMGP1430На 1 юни (сряда) 2016 г. Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите, съвместно с Община Петрич ще отбележи Международния ден на децата. Събитието ще се проведе на площад Възраждане в град Петрич с начален час 10:00. В шатрата организирана от служителите на парковата администрация ще има занимания за децата с природна насоченост.

Прочети още...

IMGP1416Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите  съвместно с НПО „Млад планинар”, Община Петрич, Исторически музей – Петрич, Българска Фондация Биоразнообразие и РИОСВ Благоевград отбелязаха Денят на земята - 22 април.  Събитието премина с много танци и забавления за дечицата взели участие в мероприятието.

Прочети още...

zemq1Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите ще отбележи „Денят на Земята 2016 г.“ съвместно с НПО „Млад планинар”, Община Петрич, Исторически музей – Петрич, Българска Фондация Биоразнообразие и РИОСВ Благоевград. Събитието ще се проведе на площад Македония в град Петрич с начален час 9:00.

Прочети още...

Забавление

               

Карта на региона

"Само когато последното дърво бъде отсечено,
последната река - отровена,
когато последната риба бъде уловена,
само тогава ще разберете,
че парите не могат да се ядат."
/Вождът Сиатъл/